06-51612060 Ma - Vr 08:00 - 17:00 Newtonstraat 6, 9285 XX Buitenpost

Werkwijze

Houten buitengebouwen van Houtbouw Merkus

Werkwijze

Extra opbergruimte in de tuin met een luxueuze uitstraling. Dat zijn de houten schuren, bergingen, tuinhuisjes en garages van Houtbouw Merkus.

Vanuit onze werkplaats in Friesland leveren en plaatsen we maatwerk houtconstructies in heel Nederland.

De fundering
Voor de fundering gebruiken we duurzaam hardhout (FSC). Deze houtsoort is goed bestand tegen schimmels en insectenaantasting.

We drijven hardhouten palen van ongeveer 1 meter in de grond. Daar bevestigen we een ringbalk aan. Op deze ringbalk wordt de uiteindelijke houten constructie geplaatst. Zo heeft u een stevige, houten fundering en voorkomt u verzakkingen.

Wanden
De wanden bestaan uit regelwerk van geschaafd vurenhout van 50 bij 70 millimeter. Daarop wordt 20 millimeter dik PontTec® rabat getimmerd met RVS spijkers. Onze wandhoogte is standaard 2,20 meter, daarmee zijn wij trendsetter in de branche.

PontTec® rabat is Zweeds vuren, behandeld volgens de “PontTec dompelmethode”. De behandeling is speciaal ontwikkeld met de bedoeling een milieuvriendelijke houtverduurzamer te bieden. Deze voldoet volledig aan de Europese toxicologische en ecotoxicologische eisen. Door de diepe indringing, verhoogde duurzaamheid, waterafstoting en een klassieke bruine kleur (vergelijkbaar met Western Redcedar), is dit één van de beste impregneermethoden. De behandeling biedt extra weerstand tegen scheuren, splijten, barsten en kromtrekken.

Ramen en deuren
De ramen (excl. glas) zijn gemaakt van Merantihout. Elke berging of garage is standaard voorzien van 2 ramen. De loopdeur is een zogenaamde “opklampdeur” en wordt geleverd met deugdelijk hang- en sluitwerk. Elke berging of garage heeft 1 loopdeur. Daarnaast is de garage voorzien van een metalen kanteldeur of dubbele houten deuren.

Dakbedekking
Het dak is standaard voorzien van zwarte, gesatineerde, asbestvrije golfplaten. Deze zorgen voor een goede regenwaterafvoer.

Uitvoeringen
Kiest u liever voor een andere houtsoort, zoals Redcedar of grenen? Of heeft u een andere dakbedekking voor ogen? Ook dan bouwt Houtbouw Merkus het buitengebouw van uw dromen.

Wilt u meer informatie? Een vrijblijvende prijsopgave? Neem contact met ons op